ЗА НАС
И НАШИЯ ЕКИП

За нас

Фондация “Грижа за здравето” е глътка свеж въздух в един все по-безжизнен свят.
Тя е основана през 2011 година и оттогава насам не е спирала да носи надежда за по-добър живот.

Фондацията развива дейността си във все по-разнообразни аспекти, включвайки все повече млади хора в своята кауза, но мисията ѝ винаги остава една: да подобрява здравословното състояние на хората.

Мисия

Организацията изпълнява целта си, фокусирайки се върху следните два аспекта: 

Физическо Здраве

Колко важни са активният начин на живот, балансираното хранене и редовните медицински прегледи? Научи как да забавиш стареенето, как да увеличиш енергията си и как да повишиш общото си качество на живот.

Психично Здраве

Как да поддържаме душевната си стабилност и да успяваме във време на стрес и трудности? Научи се да управляваш стреса, да разбираш и да се справяш с депресията и тревожността, както и за важността на съня и почивката.

Физическото и психичното здраве са тясно свързани в термин наречен “психосоматика”. Психосоматиката (от гръцки: psyche — душа, soma — тяло) изучава връзката между поведението (мисли, чувства, действия) и телесната болест. Научно е доказано, че нашите вътрешни преживявания, проблеми и чувства водят до физически заболявания. “ Именно затова нашето мото е:

Доброто лекува!

Ценности

Ценностите, които ни мотивират да продължаваме по пътя, който сме поели:

Любов

Любовта е основата на всичко, което правим, давайки ни силата да носим надежда и подкрепа на онези, които се борят в тези трудни времена.

Солидарност

Солидарността обединява нашата общност и укрепва взаимната подкрепа и единство, въплътявайки идеята, че сме свързани и зависими един от друг.

Алтруизъм

Алтруизмът ни вдъхновява да сложим потребностите на другите преди своите, показвайки готовността ни да се жертваме за благото на обществото.

Милост

Който показва милост на сиромаха, дава в заем на Господа” (Пр. 19:17) – Милостта е същността на мисията ни, като подкрепяме тези, които се нуждаят от нашата помощ.

Състрадание

Състраданието е нашият стремеж да разберем и подкрепим онези, които страдат, позволявайки ни да понесем част от товарите на другите и да им помогнем в трудните моменти.

Призив

Ако дейността на фондацията те е грабнала и желаеш да бъдеш човек, който носи глътка свеж въздух и надежда за по-добър живот, свържи се с нас. Очакваме те!


Екип

Д-р Пламена Стоименова

Д-р Пламена Стоименова
Д-р Пламена Стоименова е председател на фондация “Грижа за здравето”. През 2020г. завършва Медицински Университет – Пловдив, където по-късно решава да продължи пътя си като докторант и специализант по патофизиология. Наред с преподавателската дейност в университета, д-р Стоименова се занимава с изследователски проучвания в различни сфери. Тя е посветила живота си на това да носи изцеление на хората!

Анастасия Генова

Анастасия Генова
Анастасия Генова е медицинска сестра по професия и майка по призвание. Тя работи неуморно, за да поддържа доброто физическо здраве на нашето общество и е винаги там, където има нужда от нея.

Д-р Стефка Зафирова

Д-р Стефка Зафирова
Д-р Стефка Зафирова е стоматолог, който се грижи не само за това хората да имат красиви усмивки, но заедно с екипа си желае да бъде и повод за тези усмивки. Тя милее за хората, особено за тези в неравностойно положение и е готова да отиде навсякъде, където види истинска нужда.

Бриджит Манкузо

Бриджит Манкузо
Бриджит Манкузо е нашият координатор. Тя е посветена на това да мотивира младите хора да водят здравословен начин на живот, като съдейства с организацията на младежки и доброволчески събития и винаги е в търсене на нови начини за подпомагане на общността.