ПСИХИЧНО
ЗДРАВЕ

Психични заболявания

Фондацията организира семинари за по-добра информираност за психичните заболявания като депресия и хранителни разстройства и цели да премахне стигмата в обществото относно тези заболявания.  Участниците, борещи се с различни психични разтройства, намират сигурно място, в което се чувстват разбрани и спокойни да споделят.

Зависимости

Фондацията се бори срещу модерните зависимости, от които страдат деца и възрастни – хазарт, тютюн, наркотици, храна. Целта е да помогне на зависимия да осъзнае проблема си и да го свърже с подходящи специалисти, които да работят с него до окончателното му освобождаване от зависимостта.

Организираме онлайн семинари всяка неделя, които се провеждат в платформата зуум и са напълно безплатни. За повече информация можете да се включите във фейсбук групата:

Социална дейност

Дейността на организацията има и социален компонент, който включва подпомагане на хора в нужда. Редица изследвания сочат, че социалната дейност и доброволчеството оказват благотворен ефект върху индивидуалното психично състояние. Помагането на другите и емпатията подпомагат личното психично здраве.
Именно затова нашето мото е: “Доброто лекува!”

Можете да се разгледате и да се включите в нашите инициативи, като се присъедините към фейсбук групата: