Здравно изложение

Фондацията презентира и използва като основа на своята дейност одобрената от Световната Здравна Организация програма NEW START. Тя е създадена от калифорнийския здравен институт WEIMAR.

Програмата е една цялостна система за нов здравословен начин на живот, лечение и предпазване от болести и изграждане на здравословни навици. 

Тя обхваща осем природни фактора на здравето: хранене, движение, вода, слънчева светлина, чист въздух, умереност и въздържание, почивка и доверие .

Програмата NEW START достига до хората чрез здравно изложение (експо) и лекции, които показват нагледно здравните принципи.

Здравно изложение в

с. Шияково

Плевненска област

На 22.11.2014 в с. Шияково, Плевенска област се проведе здравно изложение с участието на петима лекари, фелшер и медицински сестри заедно с доста доброволци. Преди да започнат различните измервания и консултации д-р Нели Николакиева изнесе здравна беседа, свързана със заболяванията Инсулт и Инфаркт и намаляване риска от тях. На хората посетили изложението им бе предложено измерване на кръвна захар, кръвно налягане, тегло, мазнини и консултиране със съотвените специалисти. Изложението бе посетено от около 50 жители на селото.

Здравно изложение в

с. Страцимир

област Силистра

За малкото селище Срацимир, област Силистра е необичайно някой да им предложи измерване на важни жизнени показатели за здравето им и то в неделя. Но фондация „Грижа за здравето” има  изненада за любопитните и нуждаещите се. Екипът посети селото и разположи своите щандове в добре уреден клуб за социални срещи, разбира се след уговорка с местната управа и клуба.От 11часа на 09.11.14г. започна изложението.  Въведителната здравна беседа „Осем стъпки към по-добро здраве”, представи  една ценна система за профилактика, работеща по целия свят. Посетителите бяха убедени в ефективното действие и разумно ползване на природните фактори слънце, въздух, вода  за здравето ни. А храната, почивката, движението, въздържанието и доверието в Бога допълват картината на един балансиран стил на живот, който добавя смисъл на нашето съществуване. Беседата представи Д-р Ана Радилова. Измерването на кръвна захар  даде възможност на посетителите да потърсят съвет от личния си лекар или лечение, при обезпокоителни резултати. Определянето на биологичната възраст разтревожи едни и зарадва други, но всеки получи съвет или насърчение за пълноценен живот и благополучие. Здравното изложение беше посетено от 30души. 

03_2
Здравно изложение на 2 Ноември 2013 в

с. Момина Клисура

Плевненска област

На 2 ноември 2013 г. в с. Момина Клисура, община Белово, Фондация “Грижа за здравето” проведе здравно експо под надслов „Профилактиката – по-добра от лечението”. Събитието се състоя в местния клуб на пенсионера. Лектор беше д-р Стоян Стоименов от гр. Пазарджик. Присъстваха около 15 човека. Посетителите имаха възможност да си проверят кръвното налягане, теглото,  процента мазнини в организма. Имаше и пункт за определяне на биологичната възраст и там „пациентите” получиха и полезни съвети за здравословен живот. По време на измерванията д-р Стоян Стоименов даваше и консултации и отговаряше на въпроси.